זה חלק בלתי נפרד מגיל ההתבגרות. הגיע הזמן לדבר עם הבנות על הוסת

חלק בלתי נפרד וטבעי לחלוטין בתהליך ההתבגרות כולל קבלת וסת. עצם קבלת הוסת מהווה הזדמנות מעולה בעבורכם כהורים ליצור שייח פתוח ואפילו קרבה אינטימית עם הנערה, וזאת מתוך מטרה להוביל ליצירה של זהות חדשה שמקבלת את הוסת ואת השינויים הטבעיים שעובר הגוף, כחלק מתהליך ההתבגרות והפיתוח האישי. אם הילדה שלכם כבר לא כל כך גדול והופכת לנערה, עכשיו זה הזמן לדבר איתה לגבי הוסת החודשית. איך עושים את זה בצורה עדינה אך גם כזו שאיננה מתערבת בחייה הפרטיים? להלן הפרטים.

סיפור אישי לטובת מתן השראה וחיזוק

נערות מקבלות מחזור החל מגיל 8 ולעיתים גם עד גיל 14, תלוי בקצב ההתבגרות הטבעי. תופעה זו מתרחשת פעם בחודש והיא נמשכת מספר ימים, כאשר אצל חלק מהנערות התופעה הזו מלווה בתסמינים כמו כאבי בטן, כאב ראש, חולשה כללית וכן חוסר שינויים במצב הרוח. מאחר ווסת זו תופעה טבעית שיש לדבר עליה בפתיחות ,רצוי להתחיל קודם כל בשיחה פרטית המתבצעת באווירה נשית, כל זאת מתוך מטרה להוביל ליצירה של מרחב נשי מחזק. מומלץ דווקא להתחיל מהסיפור האישי שלכן, על קבלת המחזור הראשון ואיך אתן הגבתן. מדובר בסיפור שיכול לא רק לעורר הזדהות אלא גם לפתוח שיח אודות התופעות הנלוות לווסת, בייחוד כאשר לוקחים בחשבון כי קבלת המחזור בגילאים צעירים הוא מצב רגיש מאוד שלא תמיד תואם את המצב הנפשי כמו גם החברתי של ילדות.

על כן, באמצעות קבלת ידע שאותו ניתן לקבל דרך אתר איך גדלת לצד סיפור אישי הוא המפתח לכדי יצירה של שייח פתוח שמחזק את הילדות וגורם לכן להרגיש שיש מי שמקשיב להן ואף מכבד את התהליך שהן עוברות, מילדות לנערות.

 

 

רכישה של מוצרי היגיינה כחלק מההכנה לקראת הווסת

בעידן האינטרנטי, ניתן לבצע רכישה של מגוון מוצרי היגיינה מבלי לצאת מהבית. למעשה, באמצעות המדריך של איך לרכוש באינטרנט תוכלו לבצע את תהליך הרכישה של פריטי היגיינה כמו למשל טמפונים כמו גם תחבושות מבלי שתצטרכו להגיע לרשתות השיווק ובהתאם לכך לגרום למבוכה, בעקבות הרצון להסביר כיצד משתמשים בהם. שימו לב כי הרכישה המשותפת צריכה לכלול הסברים מלאים לגבי תדירות השימוש, אופן השימוש וכן המלצה לקחת את המוצרים בתיק לבית הספר, אימון או כל מקום אחר, כל זאת מתוך מטרה להימנע ממצב שבו בעקבות מיתוסים הכרוכים בשימוש לדגמה בטמפון הנערה תרגיש לא בנוח להשתמש, כמו למשל בעת כניסה לבריכה או בזמן פעילות ספורטיבית.

 הכלה של התסמינים הנפשיים בעקבות קבלת הווסת

קבלת הווסת ובוודאי בגילאים צעירים עשויה להוביל לשלל תופעות פיזיות לצד תופעות נפשיות. מדובר בתופעות טבעיות לחלוטין שעמן מתמודדות לא מעט נשים כמו גם נערות מתבגרות, כאשר הכלה של התסמינים כמו למשל עצבנות יתר היא חיונית לטובת יצירה של סביבה משפחתית תומכת שרואה את הקשיים ואף מאפשרת לזהות מראש את הסימנים כי המחזור מתקרב, כל זאת מתוך מטרה להיערך מראש ובהתאם לכך גם לקבל את העובדה כי ווסת הוא מצב נורמלי לחלוטין שמתרחש פעם בחודש למשך מספר ימים.

לסיכום

יצירה של שייח משפחתי ונשי בתוך המשפחה המשלב בין הזדהות אישית לבין מתן כלים וידע בנוגע למחזור הוא זה שיאפשר לכם לספק לנערה המתבגרת את התשתית להתפתחות אישית וכן מתן של סיוע המתבצע באמצעות בעלי מקצוע כמו גניקולוגית לצד קבלת מידע מהימן באתר איך גדלת, כחלק מהתמודדות עם קבלת הווסת בגיל ההתבגרות.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, ואין לראות בו חוות דעת רפואית ומקצועית. כדי לקבל את המענה המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.